• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Onrecht is de beste stemwijzer

  Dupont op Justitie en Veiligheid

  Vorige week werd in het Duitse plaatsje Herne een kleine jongen vermoord. De 9-jarige Jaden werd door zijn buurjongen Michael H. met een groot aantal messteken vermoord in de kelder van zijn buurjongen. Michael H. zond de beelden van de gruweldaad live uit op internet via het zogenaamde ‘darknet’. Enkele dagen later vermoordde hij nog een ander die had ontdekt dat Michael H. de gezochte moordenaar was. De Duitse politie hield een massale zoektocht naar de moordenaar. Iedereen zal dat begrijpen. Wat niet iedereen meteen zal begrijpen is dat de politie ook in een clubhuis van de motorclub Bandidos een kijkje nam.

  Wat wil namelijk het geval? Jaden is de zoon van een Duits lid van de Bandidos. Alom werd gevreesd dat de Bandidos zouden gaan zoeken naar de moordenaar. Zou niet iedere vader dat doen? Maar de Duitse politie wilde natuurlijk voorkomen dat de Bandidos voor eigen rechter zouden gaan spelen. Vandaar een onaangekondigd bezoek in het clubhuis van Jaden’s vader.

  Naast alle speculaties van de Duitse media over het feit of de vader van Jaden nu wel of niet lid is van een motorclub, speelt er nog iets anders. De verschillende motorclubs in Duitsland, maar ook in andere landen hebben aangekondigd solidair te zijn met de vader van een kleine jongen die werd vermoord in een kelder door een geestelijk gestoorde moordenaar. Wanneer donderdag de begrafenis zal zijn zullen om die reden vele leden van motorclubs uit binnen- en buitenland aanwezig zijn.

  De motorclubs laten met hun aanwezigheid bij de begrafenis twee hele belangrijke dingen zien. Wij zijn solidair met de vader van zo’n klein jong. En wij zijn niet in oorlog met elkaar. Twee statements. Statements van mannen die eigenlijk maar één taal spreken. De taal van respect. Geen respect? Draai om je oren! Het is daarom eigenlijk logisch dat juist deze mannen donderdag bij elkaar komen. Elkaar de hand schudden. Samen naar dat graf van een kleine jongen lopen.

  Het feit dat al die mannen lid zijn van motorclubs is enorm veelzeggend. Samen laten zien dat ze mekaar verstaan. Dat er motorclubleden zijn van Duitse, Turkse, of wat voor afkomst dan ook die elkaar respecteren. Bij deze mannen is de integratie wel geslaagd. De Bandidos MC heeft verschillende clubs uitgenodigd om met hun colors aanwezig te zijn op de begrafenis. Eén van de clubs die zijn uitgenodigd zijn zijn de Hells Angels. De Hells Angels zijn niet in oorlog met de Bandidos. Bij beide clubs zitten vaders. Vaders van kleine jongens.

  Maar vandaag werd duidelijk dat een andere zaak op de achtergrond meespeelt. In januari 2017 is een nieuwe wet door de Duitse Bondsdag gekomen die uitdrukkelijk verbiedt dat Hells Angels MC, Bandidos MC en Gremium MC met colors in de openbaarheid komen. De wet was echter in strijd met zoveel andere wetten en regels dat de Duitse Bondspresident de wet niet wilde ondertekenen. Dat betekende dat tot vandaag de leden van genoemde clubs gewoon met hun colors in de publieke ruimte mochten komen. Tot vandaag.

  De nieuwe wet zal vandaag worden ondertekend en ingaan om 0.00 uur ‘s nachts. U hoeft niet te vragen waarom. Het waarom is een kleine jongen van 9 jaar die werd doodgestoken in een kelder. Het waarom is dat de wereld niet mag zien dat er helemaal geen oorlog is tussen de grote clubs in Duitsland. Het waarom is dat de Duitse overheid absoluut niet wil dat bekend wordt dat al die kerels met hun motoren en hun colors misschien wel een hart hebben. Een hart dat klopt voor hun motorrijdersscene, voor elkaar en voor hun kleine jongens.

  Eerder al gaven Duitse media toe in privégesprekken met leden van motorclubs dat positief nieuws over motorclubs niet getolereerd wordt en van het internet moet verdwijnen. Onder druk van politie en de staat. Volgens de Duitse staat is het namelijk wel oorlog!

  Morgen zullen de vertegenwoordigers van de media veel stille mannen zien. Met of zonder colors. Een groot deel van die mannen, ook zij die geen colors mogen dragen, zullen leden zijn van Duitse motorclubs. Zij zijn daar voor respect. Het is de vraag wat de staat gaat doen. Wat de media zullen gaan berichten.

  Zo kan een regering van een land dat ons steunt in de rel tegen Turkije ongestoord de media gebruiken, onderdrukken en vervalsen. En geen hond die zich er aan stoort. Is onrecht niet de allerbeste stemwijzer?

   

  Update: Inmiddels heeft in Duitsland de begrafenis van de 9-jarige jongen plaats gevonden. Volgens Duitse media waren er 1600 leden van motorclubs aanwezig. De leden van motorclubs met een colorverbod als Bandidos MC, Hells Angels MC, Red Devils MC en Gremium MC waren zonder colors op de begrafenis. De Duitse clubs hebben daarmee massaal aangegeven dat er tussen hen geen oorlog is, zoals beweerd door polizei en media. De polizei was massaal aanwezig om toe te zien op het dragen van colors. Sinds middernacht is het overtreden van dit colorverbod een misdrijf waarbij motor, colors of auto in beslag kan worden genomen. Welkom in democratie Deutschland!