• Buro Jansen & Janssen, gewoon inhoud!
  Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, overheid in Nederland en de EU kritisch volgt. Een grond- rechten kollektief dat al 40 jaar, sinds 1984, publiceert over uitbreiding van repressieve wet- geving, publiek-private samenwerking, veiligheid in breedste zin, bevoegdheden, overheidsoptreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Stoere mannen in leren pakken

  Dupont op Justitie en Veiligheid

  In het ganse land worden evenementen van motorclubs verboden. De politie zet organisatoren op het laatste moment onder druk om aanvullende maatregelen te treffen, waaraan soms niet meer kan worden voldaan. Gemeenten worden ingeseind door de politie die wijst op de gevaren voor de openbare orde, mocht een evenement toch doorgaan. Het levert voor de organisatoren van motorevenementen telkens grote schade op, terwijl ook onder het publiek grote onrust ontstaat. Tegelijkertijd zijn er bij de evenementen die toch doorgaan nooit incidenten. Er zijn geen vechtpartijen, er is geen enkele dreiging, er gebeurt helemaal niets. Ja, behalve dan de aanwezigheid van politieteams die na afloop van het evenement snelheidscontroles verrichten.

  Toch zijn er evenementen die gewoon door kunnen gaan, zonder dat er vragen worden gesteld. De organisatoren van dergelijke evenementen moeten dus haast wel uit bijzonder hout gesneden zijn. Op 26, 27 en 28 mei 2017 viert Blue Knights MC zijn 20-jarig jubileum. Zij doen dat in stijl en hebben voor het evenement Villa Eikhold in Heerlen afgehuurd. Blijkbaar is er geen enkel probleem met de vergunning. De motorbende heeft al eerder in Villa Eikhold feesten gevierd en dat is allemaal goed gegaan, net als de feesten en evenementen van talloze motorclubs door het hele land. Wat is dus de reden dat Blue Knights MC totaal geen weerstand ondervindt van de politie en de gemeente?

  Ten eerste natuurlijk bestaat Blue Knights MC uit alleen maar politieambtenaren en oud-politieambtenaren. De motorbende is ook niet zomaar een MC, maar zelfs een LEMC. Wat betekent Law Enforcement Motorcycle Club. Wij zullen aan de hand van één van de officieren van de club een portret schetsen van deze politiemotorbende.

  Op 12 augustus 2013 berichtte het Algemeen dagblad over een mishandeling in Turkije. ‘Nederlander mishandeld in Turkije na klacht over horloge’, kopte het dagblad. ‘Paul Knörr (31) en zijn vriendin werken als surveillant bij de politie in Den Haag. In de winkel Star Time in Didim kocht de Hagenaar een waterdicht horloge. Na wat afdingen werd omgerekend 24 euro betaald. Maar later, bij het zwemmen in zee, bleek het niet waterdicht te zijn. Samen met mijn vriendin, haar dochter, zus en twee dochters van haar zus zijn we naar de winkel teruggegaan. verkoper bood me de keus: een ander horloge, of geld terug. Ik heb gezegd dat ik mijn geld terug wilde. De chef kwam erbij. Die zei dat het horloge gewoon werkte en dat Knörr loog. Maar Knörr hield voet bij stuk en eiste zijn geld terug. ‘Toen greep hij me bij de keel en sloeg hij me in het gezicht. Een andere medewerker sloeg me met een honkbalknuppel. Ik werd naar buiten getrokken en door talloze mannen geschopt en geslagen. Ik dacht dat het mijn dood zou worden.’ De Turkse geweldplegers zijn opgepakt en beboet. De murw geslagen Knörr moet met een civiele procedure zijn schade zien te verhalen.’, aldus het Algemeen Dagblad. Ja, er wordt wel vaker gewaarschuwd voor Rolex van plastic.

  Paul zelf echter bleef niet bij de pakken neerzitten en vond dat het tijd was voor een verandering. Hij meldde zich aan bij Blue Knights MC in zijn woonplaats Den Haag en klom gestaag op in de rangen van de motorbende. Inmiddels bericht Paul op zijn LinkedIn-pagina dat hij het heeft gebracht tot ‘secretary’, een Amerikaanse term voor de functie van secretaris die afkomstig is van de eerste 1%-motorclubs uit de Verenigde Staten en die de Blue Knights zo aardig vonden dat ze hem overnamen.

  Paul bracht het ook bij zijn martiale werkgever een stukje verder. Zo vertelt hij op LinkedIn dat hij inmiddels Generalist GGP is. Dat GGP staat voor Gebieds Gebonden Politie. Paul vermeld nog dat zijn specialiteit is ‘Narcotica (Weed) Expert’. Paul Knörr blijkt ook maatschappelijk zeer actief. Zo heeft hij zijn eigen website waarop hij vertelt hoe hij, naast zijn drukke functie als politieman, ZZP’er is en een reclamebureau heeft. Hij is ook fotograaf en voor degenen die zich onveilig in huis voelen biedt Paul ook beveiligingscamera’s aan. (https://paul.knorr.pro/).

  Paul is ook lid van Fotoclub F22, heeft een Twitteraccount waarop hij politievakbondsmeneer Gerrit ‘Stallone’ van de Kamp volgt en heeft zijn eigen Facebookpagina. Op de laatste pagina blijkt dat Paul overal een eigen mening over heeft. Zo heeft hij een mening over etnisch profileren door de politie, de politieke partij DENK en Sylvana Simons, over Geert Wilders en drinkt hij geen cola meer.

  Wij denken dat het wel goed komt met Politiepaultje van de Blue Knights. Alleen bij dat imiteren van 1%-motorclubs zou ik niet zo opscheppen over dat stoppen met cola drinken.