• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Links

  Voor wie verder wil lezen, een aantal links met informatie over Europol.

  Statewatch
  Engels burgerrechten-bulletin met on-line databank. Zeer veel informatie over Europa, Schengen en politionele samenwerking.

  Journalisten vs. the Council of the European Union
  Deze site is gewijd aan het conflict dat het Zweedse blad ‘Journalisten’ heeft met de EU over openbaarheid van officiële documenten.

  Datenschutz in der Europäischen Union

  Groen Links
  Groen Links heeft een pagina over de toekomst van de EU met een deel over Europol en Schengen.

  Polizeiliche Online-Informationssysteme
  Uitgebreide site over politionele informatiesystemen met relevante delen over Europa.

  Non-papers
  Groen Links Euro-parlementariër Nel van Dijk presenteerd op deze site een aantal geheime non-papers over de onderhandelingen voor de aanstaande top in Amsterdam.

  EU-FBI: global tapping system
  Statewatch-rapport over de samenwerking tussen de FBI en de Europese Unie. In het kader van de bestrijding van de georganiseerde misdaad wil men het liefst iedereen afluisteren. Big Brother is dichterbij dan je denkt.

  Leiden Law Library’s Bookmarks
  De rechtenfaculteit van de Universiteit van Leiden heeft alle openbare bronnen waar belangrijke EU-documenten te vinden zijn op een rij gezet. Een fantastische bron voor onderzoekers.

  Naar een Ander Europa
  Het Platform ‘Naar een ander Europa’ organiseert tijdens de Eurotop een ‘Top van onderop’.


  De website van de Raad van Justitie en Binnenlands Zaken

  De verslagen van de Raad ban Justitie en Binnenlandse Zaken

  Wie onderzoek doet naar Europese besluitvorming moet beslist hier kijken.
  Via dit register kunnen nu nog eenvoudig documenten worden opgevraagd. Uitgelekte voorstellen van de Europese Commissie wijzen er begin 2000 op dat dat binnenkort gaat veranderen.
  Kijk even bij Statewatch, met een speciale afdeling over openheid in de EU.