• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Inhoudsopgave Observant #62, december 2012

  De elektronische nieuwsbrief van Buro Jansen & Janssen

  Mocht u een interessant artikel hebben over uw confrontatie met politie en justitie, een nieuwe wetgeving, onderzoek of scriptie mail het ons, info@burojansen.nl.

  01 Inhoudsopgave
  02 Paul IJsbrand Kraaijer, van buttonboy tot spion
  03 De Psyche van een Mol (onderzoek)
  04 Wilt u voor ons komen fotograferen?
  05 Informant bij de Black Panters
  06 Crowd Digging: de Nederlandse Cables
  07 nieuwsblog.burojansen.nl
  08 De affaire Gardiner
  09 De rubricering van staatsgeheimen
  10 Donateurs gezocht

  In deze nieuwsbrief aandacht voor Paul Kraaijer die op 4 juni 2011 in een interview in de Telegraaf vertelde vijfentwintig jaar voor de inlichtingendienst te hebben gewerkt. Zijn bewering is onder de loep genomen, en hoewel er nog procedures lopen in dit nummer alvast de eerste resultaten van het onderzoek. Verder fotografen die benaderd worden om voor de geheime dienst kiekjes te maken, een onderzoeker die beweert dat de ‘wapenman’ van de Black Panters informant van de FBI was, een oude publicatie over de affaire Gardiner, presentatie van het Jansen & Janssen nieuwsblog en … Crowd Digging, de Nederlandse Cables, doet u mee aan ons Wikileaks onderzoek?

  Steun Janssen ook in 2013
  Maak het werk van Jansen & Janssen mogelijk. Draag bij aan het werk van Jansen & Janssen. Wordt donateur. ING rekening 603904 ten name van Stichting Res Publica te Amsterdam. Jansen & Janssen is ANBI, giften zijn aftrekbaar (IBAN: NL56 INGB 0000 6039 04, BIC: INGBNL2A).
  Wat staat nog op de agenda voor volgend jaar?
  – vier een elektronische nieuwsbrieven
  – eindelijk het afronden van het onderzoek naar preventief fouilleren
  – een magazine over preventief fouilleren
  – Engelstalige versie van magazine over Europese politie en justitie samenwerking
  – een website over veilig internetten
  – een website over de inlichtingendiensten waarbij zowel de artikelen van Jansen, het onderzoek als de stukken die op dit moment openbaar worden gemaakt samenkomen. Met een aantal mensen proberen wij het archief van de inlichtingendiensten openbaar te krijgen
  – een onderzoekswebsite over de Engelse politieinfiltrant Mark Kennedy
  – een project website waarbij wij de informatie achter de Wikileaks cables boven tafel proberen te halen met de hulp van u
  – natuurlijk meer wobverzoeken, inzage verzoeken, verhalen en onderzoek.
  – en het zo goed en zo kwaad bijhouden van de websites die we al hebben.

  Al 25 jaar diepgravend, kritisch en doortastend burgerrechten onderzoek. Buro Jansen & Janssen gewoon inhoud