• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Inhoudsopgave Observant #63, juli 2013

  de elektronische nieuwsbrief van Buro Jansen & Janssen

  Mocht je een interessant artikel hebben over je confrontatie met politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid, een nieuwe wetgeving, onderzoek of scriptie mail het dan ons, info@burojansen.nl.

  01 inhoudsopgave
  02 Ideologische orde: Gaan we protesteren?
  03 Discrimineert de politie?
  04 Preventief fouilleren omdat het mag!/moet?
  05 Chiquita and the Myth of Corporate Social Responsibility
  06 “Hallo, met de AIVD”
  07 Nederlandse strijders in Syrië verdienen een onderscheiding
  08 Inside British intelligence
  09 Administratieve apartheid brochure
  10 donateurs gezocht

  Daar is ie weer, het heeft even geduurd, maar toch een nieuwe nieuwsbrief van Buro Jansen & Janssen. De vertraging is mede dankzij twee nieuwe projecten, het nationaal veiligheidsarchief en Crowd Digging. In deze nieuwsbrief aandacht voor de aandacht van inlichtingendiensten voor studenten die protesteerden tegen de bezuinigingen, selectief fouilleren in Maastricht, of de politie discrimineert, Chiquita dat al decennia lang een nauwe band met de Amerikaanse overheid onderhoudt, maar ook met geweld tegen werknemers en vakbonden niet schuwt, een gesprek met de AIVD, Syrië en onze desinteresse, een oude tijdloze publicatie Administratieve Apartheid, Inside British Intelligence en natuurlijk de terugkerende steunaanvraag voor Jansen.

  Steun Janssen ook in 2013

  Maak het werk van Jansen & Janssen mogelijk. Om ons onafhankelijke onderzoek ook in 2013 mogelijk te maken, hebben wij nog steeds uw steun nodig. Draag bij aan het werk van Jansen & Janssen. Wordt donateur. ING rekening 603904 ten name van Stichting Res Publica te Amsterdam. Jansen & Janssen is ANBI, giften zijn aftrekbaar.
  Wat staat nog op de agenda voor dit jaar
  – nog twee of drie elektronische nieuwsbrieven
  – afronden van het onderzoek naar preventief fouilleren
  – een magazine over preventief fouilleren
  – Engelstalige versie van magazine over Europese politie en justitie samenwerking
  – een website over veilig internetten.
  – opening van het nationaal veiligheidsarchief
  – een project website waarbij wij de informatie achter de Wikileaks cables boven tafel proberen te halen

  Al 25 jaar diepgravend, kritisch en doortastend burgerrechten onderzoek. Buro Jansen & Janssen gewoon inhoud