• Buro Jansen & Janssen, gewoon inhoud!
  Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, overheid in Nederland en de EU kritisch volgt. Een grond- rechten kollektief dat al 40 jaar, sinds 1984, publiceert over uitbreiding van repressieve wet- geving, publiek-private samenwerking, veiligheid in breedste zin, bevoegdheden, overheidsoptreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Jansen & Janssen nieuwsblog

  nieuwsblog.burojansen.nl is een initiatief van Buro Jansen & Janssen. Op nieuwsblog posten wij artikelen, berichten, verhalen en andere zaken van derden. Het gaat hierbij om berichten over veiligheids-, inlichtingen- en politiediensten in binnen- en buitenland. Ook verhalen over de Wet Openbaarheid van Bestuur, mensenrechtenschendingen en aanverwante onderwerpen komen aan bod. Het betreft informatie dat we tijdens onze onderzoeken verzameld hebben maar ook afkomstig is van derden: kritische burgers, sympathisanten, journalisten en NGO’s.
  Waarom: Jansen krijgt regelmatig allerlei artikelen, persberichten, verhalen en andere zaken binnen van derden. Eigenlijk is daar geen ruimte voor op onze eigen website die we willen reserveren voor ons eigen onderzoek. Deze verzameling berichten zijn echter ook een bron voor ons onderzoek. We putten daaruit en soms zijn bepaalde verhalen aanleiding voor een onderzoek. Het is een bijzondere verzameling die wij bewaren, maar die misschien voor anderen ook interessant kan zijn.
  Vandaar het nieuwsblog: Het idee is dat het blog uitgroeit tot een databank, het zal altijd een fractie blijven van de database die Jansen offline beheert maar het idee van de databank is dat anderen er ook een bijdrage aan kunnen leveren. Niet door reacties op de berichten, maar door zelf een interessante link toe te sturen. De onderwerpen zullen een afspiegeling blijven van het werk van Jansen, maar op het nieuwsblog kunnen veel meer buitenlandse onderwerpen worden uitgewerkt.
  Opzet: Geprobeerd zal worden de bronnen van berichten te achterhalen. Als er sprake is van een rapprt is het idee om het rapport op het blog te zetten en verschillende analyses. Als er een bericht is over een onderwerp waar Jansen al eerder over geschreven heeft, zal daar naar worden verwezen. Onderwerpen die bij elkaar horen zullen worden verbonden zoals, bijvoorbeeld over het beveiligingsbedrijf G4S dat in opspraak kwam rond de Olympische Spelen, maar ook een rol speelt in de Palestijnse bezette gebieden, Irak, slechte omstandigheden in gevangenissen in de Vreenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Berichten worden bij elkaar gezet om zo snel een goed overzicht te hebben.
  Mocht je een interessant artikel over een van de bovenstaande onderwerpen met ons willen delen, stuur het dan op.
  De website: nieuwsblog.burojansen.nl
  Bijdrages naar: info@burojansen.nl
  Jansen & Janssen nieuwsblog