• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Schaduw zijden van het terrorisme

  Enkele korte berichten en links naar artikelen met betrekking tot ‘terrorismebestrijding’ in Duitsland, CIA vluchten in Duitsland en Italië en algemeen.

  Duitsland

  In Nederland worden twee Telegraaf journalisten afgeluisterd. Waarschijnlijk worden meerdere journalisten, wetenschappers, onderzoekers en andere niet verdachte mensen in de gaten gehouden, maar dat zal niet snel duidelijk worden tenzij politie, justitie en inlichtingendiensten daadwerkelijk iets aan transparantie en controle gaan doen en niet blijven schermen met de dooddoener dat de opsporing in gevaar komt of kan komen.
  In Duitsland is dat ook het geval. Al heel wat jaren worden wetenschappers en journalisten afgeluisterd en geobserveerd. Het gaat bij de Duitsers al een stap verder. In september vond er een inval plaats bij het blad Cicero en een journalist van dat tijdschrift naar aanleiding van een artikel. Het ging de BKA om een lek bij het BundesKriminal Amt (BKA) die ‘gevoelige’ informatie aan de journalist zou hebben doorgegeven.
  Maar niet alleen journalisten worden het slachtoffer van de justitie molen. Er zijn de geheime CIA vluchten die Duitsland ook aandeden en er is de samenwerking tussen de Duitse politie en de Libanese geheime dienst bij een Duitser in Beiroet die verdacht wordt van betrokkenheid bij terrorisme. De verdachte is in handen van de Libanese dienst gemarteld. Met betrekking tot de CIA vluchten heeft een Duitse officier van justitie aangegeven dat de beweringen van Khaled el Masri dat hij door de CIA zou zijn ontvoerd juist zijn.

  Italië

  Op 4 juni 2006 is hoge ambtenaar van de Italiaanse militaire geheime dienst (SISMI) gearresteerd in relatie met de ontvoering van de Egyptenaar Hassan Mustafa Osama Nasr (aka Abu Omar) op 17 februari 2003 door de CIA.
  Duitsland en de CIA vluchten
  Inval bij het Duitse tijdschrift Cicero en dienst
  Overzicht van Statewatch met betrekking documenten
  Verslag van de commissie van het Europees Parlemen
  Italië en de CIA vluchten