• Buro Jansen & Janssen, gewoon inhoud!
  Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, overheid in Nederland en de EU kritisch volgt. Een grond- rechten kollektief dat al 40 jaar, sinds 1984, publiceert over uitbreiding van repressieve wet- geving, publiek-private samenwerking, veiligheid in breedste zin, bevoegdheden, overheidsoptreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Pipolitie (2) Het ongrijpbare spiegelbeeld

  Dupont op Justitie en Veiligheid

  Sinds enige tijd spreken de kranten van een nieuwe hype. De horrorclowns hebben Nederland bereikt. De clowns lopen rond met messen en hamers en jagen mensen de stuipen op het lijf. Echt strafbare feiten hebben zich nog niet voorgedaan, maar je weet het natuurlijk nooit. Gelukkig is de politie onmiddellijk op het fenomeen gesprongen en is een verwoede jacht gestart.

  Als onderdeel van de jacht op de clowns heeft de politie zelfs een open brief geschreven. ‘Beste killer clown’, zeggen de agenten in die brief en naast de brief wordt een eng clownsmasker getoond dat volgens deskundige Peter Burger helemaal niet voldoet aan het signalement van de clown. Om de clown in diskrediet te brengen heeft de politie zelfs een nieuwe naam bedacht: ‘loser clown’. Het doet ons ergens aan denken.

  Zo kwam de immer alerte politie enkele jaren geleden plotseling met het idee van een nieuwe vijand. Een gevaar voor de volksgezondheid: de motorclubs. De politie bedacht meteen een nieuwe naam voor die clubs, motorbendes of OMG’s, en begon via de media het onwetende volk voor te lichten. Inmiddels blijkt uit cijfers dat het ledenbestand van motorclubs enorm is gegroeid. Het kan natuurlijk zijn dat er onder motorclubs zich enkele criminelen bevinden, maar de misdaadcijfers zijn niet aantoonbaar gezakt door het motorclubvervolgingsbeleid.

  Omdat uit werkelijke cijfers telkens blijkt dat de politie in Nederland het minder goed doet. Ze zijn niet voldoende op straat, ze zijn niet voldoende getraind, ze hebben te veel last van bureaucratie, ze nemen aangiftes niet op, rechercheurs lijden aan tunnelvisie, heeft men bij de politie het lumineuze idee gehad nieuwe misdaadvormen te creeëren waarbij de politie wél succesvol lijkt te zijn.

  Zo bestaan sinds enige jaren experts in ondermijning. Speciaal opgeleide agenten die zich bezig houden met het bestrijden van ondermijning. Cijfers van ondermijning zijn uitermate lastig te geven, cijfers van effectiviteit van ondermijningsbestrijding dus ook. En dat komt de politie goed uit. Er worden nu zelfs particuliere bureau’s ingehuurd tegen de ondermijning die bestaan uit …. politieagenten.

  Het doet ons een beetje denken aan de kleren van de keizer. En over kleren gesproken. De politie heeft zich enkele jaren geleden in nieuwe feestkledij gestoken. Met moderne astronautenpakjes verschijnen de heren en dames op televisie om het volk om hulp te vragen bij het zoveelste ‘probleem’. Het maakt indruk. Bijna elke dag ‘Star Trek’ op tv.

  Inmiddels zijn horrorclowns gesignaleerd in Velp en Oss. Zijn er in Rotterdam clowns gezien en is er zelfs één aangehouden. In Almere zijn maar liefst twee jongens van 14 jaar aangehouden in clownspakken. Ja ja, waar gaat dit naartoe?

  Dupont heeft enkele goede tips op een rijtje gezet: Verbied samenscholingen van horrorclowns op terrasjes. Verbied evenementen van horrorclowns. Sluit clubhuizen van horrorclowns. Ga samen met de belasting, de Gemeentelijke Basis Administratie en andere instanties naar zwakke plekken zoeken. Ontsla zoveel mogelijk horrorclowns . Zorg ervoor dat via de media zoveel mogelijk onzin bekend wordt over de enge clowns. Telkens wanneer een horrorclown wordt aangehouden maakt de politie bekend dat het gaat om een horrorclown.

  Dat zal ze leren!