• Buro Jansen & Janssen, gewoon inhoud!
  Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, overheid in Nederland en de EU kritisch volgt. Een grond- rechten kollektief dat al 40 jaar, sinds 1984, publiceert over uitbreiding van repressieve wet- geving, publiek-private samenwerking, veiligheid in breedste zin, bevoegdheden, overheidsoptreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Observant #6, 22 november 2000

   


  Nieuw onderzoek naar BVD-bemoeienis met vluchtelingen en migranten.

  Buro Jansen & Janssen doet momenteel onderzoek naar de wijze waarop politie- en inlichtingendiensten (‘illegale’) migranten en vluchtelingen benaderen voor informatie en/of actieve infiltratie. Om dit onderzoek uit te voeren zijn wij afhankelijk van de verhalen en ervaringen van migranten en hulpverleners met benaderingen of enaderingspogingen van politie- en inlichtingendiensten.


  Onderzoek naar contacten tussen journalisten en de BVD.

  In het kader van een nieuw boek over de BVD zoeken we verhalen over de media en de BVD.


  Cameratoezicht.

  Veel gemeenten staan op het punt om cameratoezicht in te voeren. Buro Jansen & Janssen volgt ook na het uitkomen van Zoom de ontwikkelingen


  Echelon

  Het Europees Parlement heeft een tijdelijke commissie aan het werk gezet om Echelon verder te bestuderen:
  Fractievoorzitter Van de PvdA, tevens voorzitter van de Nederlandse Parlementaire Commissie Inlichtingen en Veiligheidsdiensten weigert te getuigen voor het Europarlement.


  Nog meer Echelon

  In Frankrijk heeft een onderzoekscommissie van het parlement een rapport uitgebracht over Echelon. Voor de franslezenden.


  Zweeds onderzoek inlichtingendiensten

  In Zweden is stuitten een aantal wetenschappers op grote tegenwerking van de inlichtingendiensten, nadat ze nota bene van dde regering zelf opdracht hadden gekregen die diensten te onderzoeken.


  Nieuw Europees-rapport over ‘Crowd control technics’

  Het Engelse onderzoeksinstituut Omega, dat ook het eerste Echelon-rapport voor het Europees Parlement produceerde, heeft nu in opdracht van datzelfde parlement een studie uitgebracht naar het gebruik van Crowd control technics.


  Cameratoezicht

  Dat je met videobewaking ook kunt spelen laten de ‘Surveillance camera players’ zien!