• Buro Jansen & Janssen, gewoon inhoud!
  Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, overheid in Nederland en de EU kritisch volgt. Een grond- rechten kollektief dat al 40 jaar, sinds 1984, publiceert over uitbreiding van repressieve wet- geving, publiek-private samenwerking, veiligheid in breedste zin, bevoegdheden, overheidsoptreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.
 • Publicaties

 • Migratie

 • Politieklachten

 • Terrorisme index

  Interview in Met het Oog op Morgen over terrorismebestrijding
  Met het Oog op Morgen, 15 juli 2005

  Interview door Max van Weezel met Wil van der Schans

   

  Nieuwe Nieuwsbrief
  Buro Jansen & Janssen, juli 2005

  Voorstellen terrorismebestrijding
  AIVD in het nieuws
  Twee uitspraken Raad van State toegang dossiers
  Lack of human rights safeguards
  Terrorist list monitoring site Statewatch
  Segi niet terroristisch, maar wel illegaal
  Ernstig misbruik van peperspray
  Police surveillance camera SHAC activist
  Uitspraak van de Maand
  Donateurs gezocht

  Spion voor de CIA in ruil voor een verblijfsvergunning
  Nova, juni 2005

  De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft geprobeerd ex-gevangenen van Guantanamo Bay als eigen spionnen in onder andere Nederland te droppen. Met bijdrage van Wil van der Schans

  Nationale Recherche zet eindspurt in
  Ravage # 6,
  2 mei 2005

  De afgelopen weken hebben verschillende personen, al dan niet actief voor dierenrechtenorganisaties, onaangekondigd bezoek gekregen van de Nationale Recherche. Niet omdat ze van het een of ander verdacht worden, maar met vragen over de aard van het dierenactivisme in dit land. (…)

   

  Anti-terrorisme maatregelen tasten burgerrechten aan
  Wil van der Schans,
  1 mei 2005

  De anti-terrorisme maatregelen van de regering betekenen een fikse aantasting van de burgerrechten. “Aanwijzingen” kunnen voldoende zijn om iemand als verdachte aan te merken. Verdachten zullen langer kunnen worden vastgehouden, zonder daarbij inzicht te krijgen in hun dossiers. Geheime AIVD-informatie kan als zelfstandig bewijs gaan meetellen in strafzaken. “Vreemdelingen” kunnen op basis van AIVD-informatie worden verwijderd. En een meldplicht wordt ingesteld voor “personen die op grond van contacten, activiteiten of andere aanwijzingen in beeld komen, terwijl er op zichzelf onvoldoende aanwijzingen zijn voor een strafrechtelijk optreden”.